Shila Amzah Tidak Serik Untuk Kembali Berumah Tangga

Penyanyi yang terkenal dengan lagu Patah Seribu, Shila Amzah mengaku dirinya gembira sebagai seorang yang digelar ‘single’ namun hatinya masih terbuka untuk menerima orang baru sebagai pasangan hidupnya.

“Sekarang saya gembira dan bukan dalam proses untuk mencari-cari pasangan hidup baharu. Ia belum lagi, tapi pintu hati saya tetap terbuka untuk menerima orang baharu.

“Saya tak pernah ‘single’ terlalu lama. Hidup saya bosan kalau kerja saja dan tak ada apa-apa hubungan. Saya bukanlah tak boleh ‘single’ terlalu lama. Jadi ‘single’ ini seronok tapi bukan untuk hari-hari”

Dia turut menambah bahawa dia belum serik untuk berumah tangga sekali lagi kerana dirinya masih muda dan dia yakin tidak semua lelaki itu sama.

Apabila bercakap tentang ciri-ciri lelaki pilihan, dia memberitahu bahawa dia tiada ciri-ciri yang tetap kerana dia terbuka dan menerima sesiapa sahaja yang dirasakan sesuai dan serasi dengannya.

“Saya juga tak serik untuk berumah tangga, sebab saya masih muda dan saya yakin semua lelaki bukan sama. Kita tak boleh nak pukul rata semua lelaki.”

“Saya dah tak ada ciri spesifik untuk lelaki yang saya mahukan. Orang kata kalau nak doa (dapat jodoh) perlu spesifik. Tapi sebelum ini saya terlalu sepsifik sangat macam kena tinggi dan kena pandai. Selepas ini saya akan lebih terbuka dan tengok mana yang lebih sesuai.

“Kadang-kadang apa yang sesuai dengan kita adalah bukan daripada apa yang kita mahukan. Keutamaan saya adalah keserasian dari segi cara bercakap yang sama dan cara bergaduh yang sama. Maksudnya kita boleh faham bahasa cinta antara satu sama lain. Itu semua penting, kalau tak sama jadi penat dan pada saya memang buang masa,”

Leave a Comment