Ricky Martin Nafi Lakukan Sumbang Mahram Kepada Anak Saudara

Terbaru, penyanyi Latin popular Ricky Martin menafikan dakwaan keganasan rumah tangga yang dilaporkan telah difailkan oleh anak saudaranya sendiri yang berusia 21 tahun.

Dua minggu lalu telah didedahkan bahawa seorang hakim di Puerto Rico telah mengeluarkan perintah larangan “berkaitan keganasan rumah tangga” terhadap ikon pop Latin itu.

Nama mangsa yang didakwa tidak didedahkan sebelum ini. Bagaimanapun menurut Sepanyol Marca, abang Martin iaitu Eric Martin, mendakwa bahawa mangsa ialah Dennis Yadiel Sanchez yang berusia 21 tahun, anak saudara penyanyi itu.

Di bawah undang-undang Puerto Rico untuk “tuduhan sumbang mahram,” hukuman yang boleh dihadapi Martin ialah lima dekad penjara jika dakwaan yang mengejutkan itu benar.

Sepanyol Marca melaporkan aduan itu dibuat tanpa nama di bawah Undang-undang 54, yang dikenali sebagai Akta Pencegahan dan Intervensi Penyalahgunaan Domestik.

Peguam Martin, Marty Singer berkata, “Malangnya, orang yang membuat tuntutan ini sedang bergelut dengan cabaran kesihatan mental yang mendalam. Ricky Martin, sudah tentu, tidak pernah dan tidak akan pernah terlibat dalam sebarang jenis hubungan seksual atau romantik dengan anak saudaranya.”

Penyanyi juga berkata, “Ia bukan sahaja tidak benar malah ia menjijikkan. Kita semua berharap lelaki ini mendapat bantuan yang sangat diperlukannya. Tetapi, yang paling penting, kami mengharapkan kes yang mengerikan ini ditolak sebaik sahaja hakim melihat faktanya.”

Leave a Comment

Share Artikel Ini