Diana Danielle Halang Farid Masuk Rumah Untuk Bertemu Anak

Melalui proses makhamah yang berlangsung semalam , peguam syarie, Datuk Akberdin Abdul Kadir yang mewakili pelakon, Diana Diana mengesahkan Farid Kamil tidak dapat memasuki kediamannya sejak awal bulan ini.

Sebelum ini Farid memberitahu bahawa dirinya tidak dibenarkan memasuki kediaman pelamin mereka dan sudah lama tidak betemu dengan kedua anak mereka.

Dalam satu kenyataan pula , Datuk Akberdin berkata Diana mempunyai hak untuk menghalang suaminya masuk ke kediaman mereka selepas memfailkan cerai pada 10 Mac lalu.

Ada Hak

Malah turut memberitahu yang sewa kediaman berkenaan dibayar oleh Diana sepenuhnya dan itu membuatkan dia mempunyai hak untuk membenarkan atau menghalang sesiapa daripada masuk ke rumah berkenaan.

 

 

“Rumah itu disewakan oleh anak guam kami, jadi dia ada hak untuk membenarkan sesiapa masuk atau tidak ke dalam rumah tersebut.”

“Hubungan mereka juga memang sudah tidak baik, sebab itu anak guam saya ke mahkamah untuk memfailkan penceraian,” katanya.

Berhubungan kes ini , Akberdin berkata Jawatankuasa Pendamai (JKP) yang telah diperintahkan mahkamah akan digunakan untuk mencari jalan penyelesaian bagi kes berkenaan.

“Sekiranya JKP tidak dapat menemui jalan penyelesaian atau mendapati berlaku shiqaq, Mahkamah Syariah akan melantik hakam yang akan memberikan kata putus bagi menyelesaikan kemelut rumah tangga pasangan berkenaan,” jelasnya.

 

 

“Sekiranya JKP tidak dapat menemui jalan penyelesaian atau mendapati berlaku shiqaq, Mahkamah Syariah akan melantik hakam yang akan memberikan kata putus bagi menyelesaikan kemelut rumah tangga pasangan berkenaan,” jelasnya panjang lebar.

Terdahulu , industri seni tanah air menjadi gempar apabila Diana memfailkan penceraian terhadap Farid Kamil namun pelakon tersebut enggan melafazakan talak terhadap isterinya kerana masih ada perasaan sayang.

Mereka yang tidak pernah menimbulkan kontroversi sepanjang perkahwinan menjadi tanda tanya kepada para peminat mengapa hubungan mereka berantakan sehingga mahu berpisah.

BACA :Diana Danielle Fail Permohonan Cerai Bersebab

Rata – rata rakan artis dan juga netizen tidak menyangka hubungan mereka menjadi begitu dan berharap agar mereka dapat memulihkan hubungan dan berbincang dengan baik sebelum mengambil keputusan untuk berpisah.

Leave a Comment

Share Artikel Ini