“Bukan semua orang okay kat di dunia,” – Liyana Jasmay

Baru – baru ini berlaku insiden yang mengejutkan orang ramai yang mana pelakon terkenal , Kamal Adli telah cedera parah akibat diserang seorang individu tidak dikenali di Singapura.

Kamal yang juga suami pelakon kepada pelakon jelita , Uqasha Senrose cedera di kepala dan muka akibat dipukul berkali-kali dengan cota .

Kamal juga terpaksa dikejearkan ke hospital berdekatan dan disebabkan kecederaan itu , dia terpaksa menjalani pembedahan segera dan kini sudah stabil.

Suspek yang melakukan perkara tersebut adalah seorang lelaki yang berusia 33 tahun dan telah didakwa di mahkamah di Singapura atas pertuduhan yang menyebabkan kecederaan dengan sengaja menggunakan senjata berbahaya.

Ramai artis Malaysia yang turut hadir menjayakan karnival tersebut dan mereka juga menatakan rasa bimbang selepas kejadian ngeri itu berlaku sehingga mencetuskan provokasi antara dua negara.

Pelakon berbakat besar , Liyana Jasmay tampil menyuarakan pendapat yang mana kejadian tersebut perlu menjadi iktibar kepada para artis kerana tidak mahu perkara tersebut berulang lagi pada masa akan datang .

Perlu Dijaga Rapi

Liyana, 35, menjelaskan perkara seperti ini membuatkan selebriti memerlukan penjagaan rapi jika terdapat pertemuan bersama peminat dan perlu berhati- hari kerana perkara begini tidak sepatutnya berlaku di tempat awam.

Perkara itu dikongsi Liyana menerusi Instagram Story miliknya selepas kejadian yang menimpa Kamal tersebar di media sosial dan menjadi tular .

 

Sudah lama berkecimpung dalam dunia hiburan , Liyana mengakui terdapat segelintir indivitu yang tidak perfikiran waras kerana sanggup melakukan perkara tidak bertanggungjawan sehingga menyakiti orang lain tanpa sebab.

“Sudah banyak orang tak betul zaman sekarang. Tak kisahlah (dari) negara apa pun. Kalau ada ada ‘meet and greet’ memang kena ada orang jaga.”

“Tak boleh dah selamba ‘badak’ saja bagi orang dekat-dekat. Kita tak tahu isi hati orang, dengki semua. Bukan semua orang okay dah di dunia,” katanya.

BACA INI :Aaron Aziz Bukan Tarik Diri Tapi Digugurkan Dari Filem Syamsul Yusof

Bukan itu sahaja , Liyana dan rakan artis turut mendoakan agar segala urusan Uqasha dan Kamal dipermudahkan serta sembuh seperti sediakala.

Leave a Comment

Share Artikel Ini